Saturday, August 17, 2013

Ne-frumoșii iubiți


HAPPY WEEKEND! - Ediţia 32 este gata de start! Deci, dacă este weekend, este:
Happy Weekend
Tot ceea ce trebuie sa faceţi este să postaţi, în cursul weekend-ului (SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ), fiecare pe blogul său, la alegere:
- o fotografie sau o mini-galerie de max. 5 fotografii, preferabil cu legendă (descriere) sau
- 2-3 glume/bancuri/anecdote ori un clip amuzant sau
- 1-2 citate/replici care v-au impresionat/amuzat şi pe care doriţi să le împărtăşiţi şi altora, eventual ilustrate cu o fotografie elocventă.
_________________________________________________________________


        Pentru ce să-mi bag un străin în casă?       


Condiții necesare și aproape suficiente ca cineva să ajungă un actor de succes, să reușească în lumea filmului ar fi să fie atrăgător și să posede măcar un dram de talent. Desigur, e foarte importantă și determinarea.
Uneori, însă, cei care au talent actoricesc nu stau prea grozav la capitolul frumusețe, ba dimpotrivă. 

Cine își mai amintește azi de Fernandel? Celor foarte tineri probabil că acest nume nu le spune nimic. Sau aproape. Pe numele său complet Fernand Joseph Désiré Contandin (1903-1971), genialul și fascinantul Fernandel devine în perioada interbelică cel mai popular actor al Franței. 

Comedianul cu zâmbet cabalin cucerea chiar prin zâmbetul său larg, ochii ușor bulbucați dar mai ales prin talentul extraordinar. Cele peste 150 de filme și mai ales seria excelentă de filme în care interpretază personajul preotului Don Camillo îl vor transforma pentru totdeauna într-un monstru sacru al cinematografiei franceze.



Fernandel în rolul Don Camillo

Decide să devină actor după ce îl vede într-un spectacol pe Fernandel. Este vorba depre Bourvil, un alt ne-frumos al ecranului francez, cel ce devine un alt mare comedian al Franței dar și interpret al multor piese muzicale de mare succes. Pe numele adevărat André Robert Raimbourg, Bourvil vine pe lume în 1917. Din 1945, anul debutului în cinematografie, joacă zeci de roluri de succes, până la dispariția prematură în 1970. Bourvil devine, ca  și idolul său Fernandel, o mare vedetă în viață.
Bourvil - Portrete


Foarte aproape și ca timp, și dar și din punct de vedere geografic, în 1920 se naște la Roma, Alberto Sordi. Nici cu el natura n-a fost foarte generoasă, ursitoarele însă da, căci i-au dăruit un mare talent actoricesc. Actor, regizor și cântăteț, Sordi reușește că devină un nume de abia în anii '50 însă de atunci cariera sa explodează, devenind unul dintre cei mai importanți actori de comedie italieni. După mine cel mai mare. Filme ca "Dințosul" (Il complesso), "Il Boom" sau "Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata" nu fac decât să confirme și reconfirme geniul său actoricesc. Moare în 2003, tot la Roma.
Alberto Sordi n-a fost niciodată căsătorit. A avut și un argument personal foarte bun pentru această decizie: Pentru ce să-mi bag un străin în casă?

Alberto Sordi în "Il complesso" (Dințosul)

Albert Sordi în "Il Boom"
Am dorit să amintesc despre câțiva actori, azi aproape uitați, actori pe care nu calitățile fizice i-au ajutat, apoi, paradoxal, tocmai acestea i-au transformat în actori unicat. Inițial însă doar talentul lor uriaș i-a propulsat în galeria celor mai apreciați și iubiți actori din toate timpurile. 
Desigur că nu sunt singurele exemple. Lista rămâne deschisă...

================================================
 
Nu uitaţi! La sfârşitul postării voastre faceţi trimitere către această pagină, nu către linkul blogului, specificând:
"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 32."
ATENȚIE! Dacă ediția curentă n-a fost încă publicată la momentul când vă pregătiți postarea, rog preluați link de la ediția anterioară a HAPPY WEEKEND! "
Introduceţi în formularul de mai jos nume şi link (acestea vor apărea în tabelul ce se va genera automat).





59 comments:

  1. De fernandel imi amintesc cu siguranta ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nu cred ca doar de el. Sunt convinsa ca, macar putin, si de ceilalti.

      Delete
    2. Dintre actorii comici francezi, febletea mea ramane Louis de Funes !

      Delete
    3. :) Uite, vezi? De aceea spuneam ca lista ramane deschisa :)

      Delete
  2. Toţi actorii prezentaţi de tine au făcut vogă la vremea lor.
    Îmi amintesc de toţi. Tu eşti nostalgică de-a binelea.
    Manualele de altădată, păpuşa, acum vechii actori...
    Niciodată nu s-a întâmplat să fiu eu cel care deschide lista musafirilor.
    Chiar toţi sunt plecaţi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cei trei, desi nascuti in interval de doar 17 ani, fac totusi parte din doua generatii, poate si pentru ca provin din doua mari cinematografii europene.
      N-am avut dispozitie pentru ceva amuzant mai ales ca am avut si ieri si azi ore intregi intrerupta conxiunea la net.
      Dar sa postez subiecte despre alte vremuri mi se intampla ciclic, am mai avut astfel de postari pentru HW, nu-i prima data. Nu erai tu pe aici pe atunci :)
      E amuzant dar majoritatea oamenilor sunt in vacanta :) Cred ca ai observat ceva in ultimele 2-3 saptamani si dupa trafic.

      Delete
  3. Desigur, în epoca în care rulau filmele lor, m-am amuzat copios (eram...LOL ) de actorii de mai sus.Nici nu aveai la ce altceva să te amuzi, mai ales că pe ecrane abundau filmele sovietice din care 90% erau cu episoade din luptele pentru eliberarea Mamei Rusii şi apoi pentru ocuparea ţărilor învinse.Pentru mine, filmele cu aceşti mari comici s-au constituit şi în imagini-document ale realităţilor sociale uneori foarte triste şi dure din perioada imediată de după război : vedeam imagini dintr-o Europă sărăcită de război, cu maşini vechi, cu moda veche, cu lumea nevoiaşă şi cu mentalitatea de pe atunci, cu casele mari, dar neîntreţinute şi chiar insalubre, cu lipsa unor obiecte de care azi ne servim din plin şi la care nimeni nici nu visa pe atunci...Toate acestea mă duc cu gândul la saltul uriaş făcut de omenire în ultimii 50...60 de ani.Eu sper că e un salt pozitiv.
    Numai să ştim să apreciem cum trebuie acest salt !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai nici nu cred ca trebuia sa ne amuzam de altceva decat de minunatul lor talent. Aceea era epoca, ei jucau in filmele de atunci. Cu toate acestea, acea perioada a fost cea care a insemnat foarte mult pentru cele doua mari cinematografii europene. O perioada glorioasa cinematografic cu toata saracia despre care amintesti. Eu, una, nu pot sa compar acele vremuri cu cele de azi, nici nu am de ce si nici nu cred ca trebuie. Din pacate la ceea ce era mi-e teama ca ne putem intoarce...caci ceea ce avem azi...putem sa nu mai avem intr-o clipa sau dintr-un click. Poate ca-s cam prapastioasa dar mereu ma gandesc la asta...

      Delete
  4. Eu mi-l aduc aminte cel mai bine pe Luis de Funes. In vremea copilariei mele se difuzau multe filme cu el. Sau mergeam la cinematograf sa le vedem.

    In general acesti actori nu foarte aratosi s-au orientat catre comedie. Asa a fost cazul si la noi in tara cu Nicu Constantin sau Jean Constantin.

    Weekend minunat, Elly. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa cum spuneam si mai sus, am lasat lista deschisa si ma bucur ca si tu ai amintit de Luis de Funes.
      In legatura cu acest aspect, cu orientarea catre comedie a actorilor mai putin aratosi, nu stiu ce sa spun. Nu am argumente nici contra, nici pro. :)
      La fel iti doresc si eu, Nice!

      Delete
  5. Simpatic Fernandel, simpatic Burvil, urati, dar cu zambete de oameni buni la suflet. Alberto Sordi, insa, pare ca a avut si sufletul urat, nu numai chipul. Daca taica-su nu baga un strain in casa, el cum ar fi aparut pe lume ?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alberto Sordi a fost un celibatar convins iar aceasta e doar o replica amuzanta, pe care el o servea celor ce erau prea curiosi in legatura cu viata lui personala, fiind recunoscut pentru marea sa discretie. :) Nu trebuie luata chiar asa :)

      Delete
    2. Pai daca a spus-o, cum sa interpretam, Elly ?... :)

      Delete
    3. Ca pe ceva amuzant, caci suntem la Happy weekend si de aceea am si folosit-o in titlul secundar, dorind sa va amuzati macar cu ea fiindca stiu ca postarea e destul de sobra chiar daca e despre oameni care toata viata lor au imprastiat zambete. :)

      Delete
    4. Dar despre ce barfa e vorba, ca nu inteleg si am devenit curios, ce a zis asa de controversial de se poate interpreta ca acest actor italian, Sordi, poate avea un suflet urat ? Ca mie expresia "suflet urat" imi creeaza asa fiori pe sira spinarii, adica mi se pare ceva chiar ff grav, si am cautat si pe wikipedia unde de obicei se scrie despre diverse controverse, mai ales daca e ceva serios, de ex daca cineva a apartinut partidului nazist, sau ceva de genul asta, daca a participat la crime de razboi, genocid, activitati criminale de tip psihopatic, ucigasi cu sange rece, adica chestii care intr-adevar pot califica o persoana sa aiba un suflet cu adevarat urat, in sens de probabil estropiat in sens de ciuntit ireversibil, sau chiar absent, total non-functional, ca altfel, zau, sincer eu nu pot sa imi inchipui ca un suflet poate fi frumos sau urat, ca doar e suflet nu e o piesa vestimentara, (desi ma rog in anumite reprezentari culturale, am citit ca se spune la figurat ca sufletul unui om poate fi ca un pantof, dar asta e la figurat desigur, si se refera, cred, la functiunea lui deosebit de utila plus chiar concret inaltatoare si protectoare relativ de lutul sau chiar rahatul zilnic pe sau in care e posibil sa calcam mai degraba decat la designul formei lui mai mult sau mai putin estetice, cred eu), dar nu am gasit nimica ! Si din comentariile de mai sus nu ma inteles prea bine. Era vorba ca a glumit ca ar fi posibil sa nu fie chiar fiul tatalui lui ?! Zau, pai e al 4-lea nascut plus cu talent artistic, intr-o familie in care tata era profesor de muzica si mama educatoare de gradinita sau de sc primara, si nu scrie nicaieri ca ar fi avut o copilarie nefericita, sau ca ar fi avut relatii incordate cu parintii sau cu familia lui, doar ca a avut poate niste dificultati scolare, dar asta mai tarziu, nu asa la clasele mici...poate era ceva autocritic in sens de ca simtea el ca e poate usor mai oaie neagra, sau mai diferit decat ceilalti membri ai familiei lui, dar asta nu e ceva neobisnuit la al 4-lea copil, si inca si mezinul intr-o familie oarecare, plus la cineva cu inclinatie de actor comic, mi se pare ceva total natural si spontan. De altfel tocmai azi citeam ca e posibil ca baietii mai mici dintr-o serie de mai multi copii sa iasa asa oarecum mai "sui", posibil chiar si gay, (statistic, desigur, nu asa in fiecare caz), din cauza de sistem imun al mamei care de obicei se poate razvrati impotriva baietilor din ce in ce mai mult la fiecare sarcina succesiv ulterioara, (cel putin asa se speculeaza), si de altfel si ei, mai multi baieti, pot fi daunatori imunologic mamei, pt ca se pare s-au gasit placi Alzheimer mai multe si mai devreme in creierele mamelor care au mai multi baieti asa unul dupa altul...desi desigur acum nu e cazul ca femeilor sa inceapa sa le fie frica sa aiba baieti, ca si cum ar fi niste alieni, ca in filmul horror Rosemary's Baby, r dl Roman Polanski, (invers decat e in India sau China unde se pare ca le e frica sa aiba fete), adica zau, astea sunt chestii mai mult sau mai putin natural biologice, sunt bine puse la punct de mama Natura, e chestie de echilibru de specie, si se stie ca naturalia non sunt turpia, (ce e natural nu este rusinos), plus sunt doar chestii observate statistic asociativ, nu e ceva demonstrat la nivel de cauzalitate precisa.

      Delete
    5. @Rudolph, daca ai fi citit totul cu atentie, fara sa te mai gandesti la tot felul de povesti colaterale, ai fi remarcat ca Alberto Sordi avea o replica. Agasat de intrebari indiscrete cum ca de ce nu se casatoreste le raspundea cu aceasta fraza: "Pentru ce să-mi bag un străin în casă?" O replica ce se dorea amuzant-amara. A fost celibatar convins.
      De aici comentariul Zinei si raspunsul meu. Tu ce parere ai? Nu era chiar o barfa ci era ceva ce tinea de viata personala a actorului. La Alberto Sordi ma refer.

      Delete
  6. Ei au avut o altfel de frumuseţe, care a fost mult mai apreciată. Bravo lor!
    Happy Weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact. Mie imi sunt foarte dragi ca actori. Ii consider a fi plasati undeva, sus, intr-un fel de top. Mai exista si altii, desigur. :)
      Multumesc, Alexandra! La fel.

      Delete
  7. foarte interesanta tema de azi, dar ocupat fiind am zis sa postez maine...ca nu te superi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum sa ma supar? :)
      A fost o postare foarte haioasa :)

      Delete
  8. Mi-a facut mare placere sa imi aduc aminte de ei! Chiar daca atunci cand ma gandesc la marii actori care mi-au umplut copilaria realizez cum zboara timpul, m-am bucurat mult. Multumesc pentru clipele de amintire!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iustina, ma bucur mult ca ti-am adus aminte clipe placute cu aceasta postare. Si eu am multe nostalgii. Despre unele scriu aici, pe blog, din timp in timp.
      Iti multumesc si eu pentru vorbele frumoase! :)

      Delete
  9. Mi-a facut mare placere sa-mi amintesc de acesti oameni care toata viata lor au imprastiat zambete,chiar daca chipul lor nu era tocmai aratos!
    O seara frumoasa,iti doresc!

    ReplyDelete
  10. Erau niste figuri cu adevarat! Exista exemple si azi, i-as mentiona pe Jack Nicholson si pe DeNiro...sunt oameni charismatici si fermecatori, fizicul nu are nici o legatura cu aceste calitati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lista e lunga, desigur. :) Asta spuneam si eu, ca talentul si personalitatea nu prea au de multe ori legatura cu fizicul.

      Delete
  11. Minunati actori. Imi amintesc de ei, bineinteles, si imi amintesc de Louis de Funes - mi-a placut tare "Jandarmul si extraterestrii" :) Imi placea si Jean Paul Belmondo, care juca mai des in filme de "actiune" dar dialogurile erau savuroase.
    O idee excelenta postarea.
    Un minunat sfarsit de saptamana iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Constat ca multora v-am adus amintiri placute si in special despre Louis de Funes :) Adevarul e ca eu nu prea mai vad azi actori comici care sa-mi si placa. Umorul si jocul lor sunt caznite, nu se vede bucuria de a transmite. Nici nu m-am mai uitat de mult la comedii pentru ca vad cine joaca si ...n-are sens.
      Multumesc, Diana draga!

      Delete
  12. Nu pot lăsa comentarii la Spunsieu. Acolo şi la încă un blog ca are tema asta, care nu-ţi permite să accesezi profilul cu nume şi adresă URL. Desigur, nu numai mie mi se întâmplă asta, însă aş vrea să priceapă de ce nu-i las niciodată vreun comentariu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi-a mai zis cineva asta, dar eu am ca variante aia cu Anonim, utilizator inregistrat, cu cont Google sau membru al blogului. Care este?

      Delete
    2. Lasa si varianta Nume/Adresa/URL - Spunsieu

      Delete
    3. @Spunsieu...trebuie sa setezi acolo la postari si comentarii totul. Adica sa permiti comentarii chiar si de la Anonimi ca sa poata sa fie prins si profilul cu nume şi adresă URL.
      Deci bifezi in dreptul "Oricine".

      Delete
  13. Plus on topic acum, de unde pana unde sunt acesti actor urati ? Ma rog, desigur cand erau mai batrani nu au mai fost chiar asa de super-atractivi poate, desi Bourvil pare chiar destul de OK si asa in poza aia unde e mai in varsta, chiar mai OK decat ca atunci cand era tanar, insa la francezii din unele zone rurale, cam asa se intampla, am vazut si eu cativa quinqagenari chiar destul de interesanti de genul asta cand am fost ultima oara in Franta rurala, mai ales daca se mentin intr-o conditie fizica buna, insa Sordi si Fernandel cand erau tineri mie mi se par chiar OK, ma rog, hai Fernandel poate ca nu e chiar asa de super-sexy din prima, dar pare un om ff cald, adica daca ai sta cu el intr-un bar, nu ar trece mult si ti-ar veni chiar ff usor sa te iei de gat cu el, asa cred eu, (desigur numai cu invitatie, nu asa sa-l deranjezi daca nu ar fi interesat si nu ar dori acest lucru).

    Plus, acum o sa incep sa strig si eu Discriminare, asa ca bloggerul Vladen, recent. Pai de ce sa indragim numai barbati urati si sa nu putem indragi si femei urate, zau, ce, parca d-na Jodie Foster e asa super frumoasa, dar eu abia astept sa o vad in Elysium ! Sau d-na Glenn Close...aoleu, ce m-am speriat de ea in Fatal Attraction, insa efectiv in Albert Nobbs (2011) recent face un rol atat de magistral, costumata in haine masculine, incat efectiv eu m-as fi facut covor la picioarele ei sa ma calce in picioare oricand tot timpul acelui film, si mie nici nu-mi plac jocurile astea BDSM prea violente, mi-e si frica de ele, dar pt d-na Glenn Close costumata in barbat, zau...oricand ! Dar ce, parca d-na Sarah Jessica Parker din Sex and the City e asa de frumoasa ? Nici dansa nu este, si nici in filme nu mi se pare cine stie ce, dar am avut sansa de a o vedea odata pe scena la New York, asa in carne si oase, pe o scena de teatru, zau, e DEOSEBIT, DEOOSEBIT de SUPER SUPER SUPER talentata, are o fizicalitate cu adevarat deoosebita, si parca iti vine sa alergi dupa ea sa o pui pe limba, asa e, ca un fulg de zapada adevarat, e ff atractiva, chiar nu mai pare femeie, ci chiar ca un fulg de zapada adevarat din cositele Craiesei Zapezii, in miscare reala pe o scena adevarata, asa este, atunci cand se misca asa in real life, nici nu te mai uiti la fata ei, nici la oasele cam proeminente, nici nu-i mai auzi vocea de-a dreptul enervanta asa cum e pe ecran, pur si simplu transcende aceste chestii, asa e de talentata si de abila natural in miscare. Nici nu mai vorbesc de d-na Betty Davis, si atatea alte mari actrite care poate ca nu erau/sunt asa de super ff frumoase, insa ce atractive erau si raman, (in caz ca au fost si mari actrite de ecran, si le-au ramas filmele marturie), nici nu mai conta ca erau femei in anumite momente, erau niste mari actrite asta erau, niste profesioniste deosebit de talentate, in fata carora nu poti decat sa te inclini cu respect si chiar sa le adori, mai mult decat sa le indragesti chiar, niste stele cu adevarat deosebite. Nici nu mai vorbesc de cel pe care am eu un crush secret de ani de zile, dl Danny de Vito...un pitic supraponderal, dar ce pitic ! Si ce voce are...si dictie, zau...plus poarta pantofi chiar inalt calitativi, oricand mi-ar face placere sa ii sterg pantofii de praf, chiar poate cu o batista a mea personala, aia cu care imi sterg monitorul de la laptop, (desi desigur numai daca mi-ar da voie, nu m-as duce asa sa-i sterg parbrizul, incurcand si traficul, daca nu doreste, si daca nu ar fi momentul).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rudolph...eu ar trebui sa-ti raspund aici o jumatate de zi si nu am timp :)
      Se stie ca in cinematografie in special au trecerea cei considerati foarte aratosi, uneori cu foarte putin talent. Sigur ca timpul cerne dar multe mici cariere s-au construit pe frumusete. In principal feminine dar si cariere masculine.
      Tu doar nu te-ai gandit ca eu vorbesc despre monstri. Dar actorii prezentati in postarea mea nu-s barbati frumosi in sensul cinematografic. Nu sunt nici un Alain Delon, nici un Rudolph Valentino, nici Errol Flynn sau alte exemple. Nu producniciun fel de fantezii persoanelor de gen feminin. La asta se refera articolul, sper ca acum ai inteles.
      Ma refeream la actor de comedie desi in toate genurile exista astfel de actori.
      Desigur ca exista multe actrite femei fara o frumusete gen Vivien Leigh, Marilyn Monroe sau Sophia Loren sau Sharon Stone ca sa ajung pana in zilele noastre. Actrite care au un talent extraordinar, exact ca Glenn Close pe care ai mentionat-o si pe care si eu iubesc ca actrita. Nici Meryl Streep nu-i vreo frumusete dar ce actrita este...sau ca sa amintesc despre o actrita italiana, exact din perioada in care au activat si actorii de mai sus. Anna Magnani se numeste si era extraordinara. Ma gandesc ca e cam imposibil sa n-o stii. Daca n-o stii ar fi cazul s-o cauti. :)

      Delete
    2. Eu nu m-as grabi sa generalizez asa de repede in legatura cu fanteziile sexuale ale altor persoane, zicand ca mai toti vor sa faca sex numai cu persoane deosebit de sexy, (desi desigur ca cu acestia super-sexy de nivel de star mentionati mai sus, despre care chiar ca nu conteaza daca sunt standard sau nu, doreste sa faca sex mai toata lumea oricum, ca altfel nu ar fi staruri). Dupa parerea mea, desi desigur ca habar nu am, si speculez din burta, dar cam asa cred eu chiar sincer, in acest domeniu, al fanteziilor, exista o varietate chiar destul de neobisnuit de mare, chiar daca nu o fi toata promovata chiar asa direct in revistele alea mai mainstream, dar mai indirect poate apare in mod mai acceptabil in diverse filme, sau chiar literatura, filmele si cartile permitand uneori, de fapt chiar adeseori, niste fantezii presupus mai non-normative, (adica asa care sa nu fie chiar asa de stas, asa numite de tip "vanilla", ca alea pe care credem ca "trebuie" sa le avem mai cu totii), si desigur ca nu ma refer la fantezii total patologice, Doamne fereste, dar ma refer la diverse fantezii, care pot fi de multe ori chiar si mai ciudate, ba chiar si politically incorrect, sau care pot parea oarecum mai anxiogene, desi totusi placute, ca altfel nu ar avea succes nici filmele horror, sau pe de alta parte nu ar fi avut atat succes cartile alea despre care se zvoneste ca sunt chiar autentic atat de proaste, atat ca stil cat si in descrierea unor fantezii destul de simpliste, 50 Shades of Gray.

      (va urma)

      Delete
    3. De altfel capacitatea de fantezie cat mai variata probabil ca auta creierul destul de bine, desi desigur pt cineva care a trecut de 14 ani, e important sa stie diferenta dintre fantezie si realitate, plus totodata sa stie sa invete si in continuare sa isi echilibreze timpul de stare de veghe intre fantezii si realism, plus mai ales sa nu se sperie daca observa ca poate are niste fantezii mai non-vanilla, ca asta nu inseamna, in vasta majoritate a cazurilor, ca e cine stie ce monstru, desi, desigur, daca are ingrijorare speciala, de ex ca lui i-or placea picioarele mai mult decat sanii, si inca si unele fara oja pe unghii, sau, de ex persoane schioape si obeze imbracate in haine de blana mai mult decat cineva ca Miss VIP din revista Click, si nu gaseste raspunsul in cadrul FAQ de pe un site reputabil de educatie sexuala de pe Internet, e bine totusi sa incerce sa ceara sfatul unui sexolog autorizat, si in lipsa de acestia, medicului de familie.

      Zau, m-am pornit mai ales pt ca mi-am pus chiar sincer intrebarea de unde pana unde trebuie ca atata lume sa doaresca sa faca amor cu Errol Flynn ? Ca mie nu mi-a placut niciodata de el asa la nivel de sexy, desi desigur ca il admir pt miscare scenica si profesionalism, dar sexy, zau, nu mi s-a parut absolut niciodata...si asta zau, cred sincer nu atat de mult din cauza de cum arat dl Flynn, care desigur ca arata chiar ff bine, atat in real life cat si pe ecran, dar sincer cred si pt ca mie personal efectiv nu imi prea plac asa ff tare fanteziile cu muschetari, cu pirati, cu Robin Hood, si cu Zorro, eu am avut altfel de fantezii cand citeam diverse carti cand eram mic, si alte feluri de imagini erau de interes pt mine decat astea de pirati si spadasini, eu preferam, sincer sa zic, capitanii de vase, (zau, fara absolut nici o aluzie la politica contemporana romana, ma refer doar asa ca erou de literatura pt adolescenti), plus mai imi placeau ff mult detectivii si politistii, chiar si militienii, efectiv eram lesinat dupa povesti cu militieni, si acum tin minte o carte pe care o aveam cand eram mic cu niste militieni imbracati in uniforma de militian care salvau un copil ratacit intr-un parc, (cred ca ma atragea cozorocul, naiba stie, si/sau alt echipament de obicei carat de militieni,desi desigur ca l avarsta aia habar nu aveam eu de fantezii asa sexuale ff concrete), dar chiar si dintre muschetari, mie imi placea, asa la nivel de sexy, cel mai mult, sincer zic, eram asa ff framantat pe care sa mi-l aleg dintre Athos si Aramis...cu Aramis fiind, in sinea mea personala, chiar usor mai sus plasat, decat Athos, desi despre Athos utorul clar scrie ca era mult mai frumos...la vremea dl Dumas de altfel, asa ca personaj, Aramis era cel care avea un mare succes la femei in acel roman, nu Athos, (si aici e vorba de comparat de barbati adulti, nu de d'Artagnan, care era inca in formare).

      Nu mai zic cat am stat sa contemplez cand aveam vreo 15 ani un portret al dl Jean Baptise Colbert din cartea de istorie, si zau, nu era ff frumos asa ca un efeb, nici macar in tinerete, dar ce guleras apretat frumos avea in acest tablou...numai si cand ma gandesc la ce posibilitati ridica...http://en.wikipedia.org/wiki/File:Colbert1666.jpg

      Delete
    4. Rudolph, discutam despre perceptia generala, nu despre cea strict personala. Cazuri ca al tau nu se iau in calcul in asemenea statistici. Pentru orientari mai specifice exista alte abordari si nu e cazul in ceea ce am scris eu. :) Deci vorbim despre viziuni cu totul diferite. In raspunsul meu revenisem la matca...tu din nou ai comentat pe de laturi, din pacate. Ce ti-ar putea cineva raspunde la asa comentariu? Oare crezi ca Colbert mai poate trezi fantezii altcuiva? Mie nu mi se pare dar deja discutam de pe pozitii opuse si ceea ce spun eu n-are nicio relevanta. Mai ales daca in ecuatie intra si acel guler exagerat de apretat...datele problemei se complica si mai mult :)

      Delete
  14. Eu, numai cand amintesti de acesti mari actori,ma umfla rasul.Am fost o mare consumatoare de comedii franceze.Cred, ca pe unlele le-am vazut si de 5-6 ori.Aveau fetele alea ce starnea rasul.Ai si tu extraterestii pe aici?Asta sa nu razi prea mult la ce ai scris. Te pup,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucura ca ti-am trezit amintiri foarte placute. Te pup si eu :)

      Delete
  15. Frumosi sau ne-frumosi, cum spui tu, e o chestie care depinde de gustul fiecaruia. Talentul actorilor ma determina sa vad un film, conteaza si aspectul fizic dar pentru mine acesta e pe planul secund.
    Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gandesc la fel ca tine. Tocmai de aceea eu nu ii pot numi urati ca nu-s. Exact talentul unor actori ma determina si pe mine sa urmaresc un film. Rar sa conteze si aspectul fizic, doar in cazul cand este necesar, cand asa cer datele personajului. Multumesc! :)

      Delete
  16. Faina tema de azi!
    Recunosc ca de actorul italian nu-mi aduc aminte. Ceilalti doi, nu as putea sa-i uit vreodata.
    Dar ma gandeac ca ei s-ar incadra perfect in tiparele domnisoarelor pe care le vad eu azi pe la Tv. Ele isi doresc ca alesul sa aiba numai simtul
    umorului.....:))
    pop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate domnisoarele de la Tv din Italia sa-si doreasca ca alesul lor sa aiba doar simtul umorului. In Romania fetele isi doresc ca barbatii sa aiba doar simtul afacerilor si cat mai multi, multi bani :))
      Poti cauta un film cu Sordi...chiar din cele trei mentionate de mine.

      Delete
  17. Ti_l imaginezi pe André Robert Raimbourg in rolul lui Bond? James Bond :)
    I-am revazut cu placere in casuta ta virtuala

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-am cum, Hapi :)
      Bine, eu nici macar nu prea agreez personajul James Bond. Nu-mi spune nimic mie, personal. E mult prea artificial.
      As prefera oricand un film cu cei trei. :)
      Multumesc!

      Delete
  18. Mi-au fost dragi cu totii! :)

    ReplyDelete
  19. Un articol foarte interesant, Elly! Iti multumesc pentru amintirile care m-au facut sa zambesc!
    Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca v-am adus pe chip fie si doar un zambet, eu sunt multumita :) Merci, Nicole!

      Delete
  20. adevarat! tare i-am iubit si îi vom mai iubi! staruri nemuritoare... Frumoasa temna ai ales astazi! citind titlul, m-am gândit imediat la Barbra Streisand careia i se mai spunea "nefrumusete cu vino-ncoa"! :))
    Elly draga, postarea mea de astazi este luuuuunga, sper ca ai sa ma ierti, însa zau, descrie duminica trecuta, adica un happy happy weekend!
    O seara placuta iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, si ea este una dintre actritele mele favorite. A facut cateva roluri extraordinare. Iar unul...am vazut acel film de vreo 5 ori, doar pentru acel rol. Dar si pentru cuplul artistic extraodinar facut pe ecran cu cel care i-a fost partener in acel film.
      Multumesc, Carmen. :)

      Delete
  21. mi-ai adus in atentie mari actori ce mi-au incantat copilaria :)
    chiar ar fi de revazut unele filme
    o saptamana frumoasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar fi... :)
      Nu am dispozitie si nici timp dar chiar ar fi :)
      Merci, Anca draga!

      Delete
  22. tare mi-a placut Fernandel! :) sa caut ceva filme...Luis de Funes...il stiu pe de rost...ai vazut supa de varza? :)))))))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Era si imposibil sa nu-ti placa. Era fermecator. Am vazut si destul de multe filme si cu Louis de Funes. Nu stiu, nu-mi dau seama despre supa de varza, cred ca nu am vazut.
      Merci, Cami!

      Delete
  23. Dar de Stanley Laurel (Stan) și Oliver Hardy (Bran /Ollie) va amintiti? OARE POT FACE PARTE DIN ACEASTA CATEGORIE A ACTORILOR NEMURITORI?

    ReplyDelete
  24. Mi-am amintit cu mult drag de toţi! Ce artişti deosebiţi! Ce oameni talentaţi. Iar comediile lor te făceau să te "tăvăleşti de râs" tocmai pentru feţele lor simpatice. Felicitări că te-ai gândit să comemorezi aceşti mari actori!

    ReplyDelete
  25. Ii stiam pe Fernandel si pe Bourvil si mutrele lor imi sunt atat de cunoscute, incat nici nu mi se mai par urate. Dar Sordi... mama, doamne! Ce ranjet are!
    Nu am mai citit comentariile, nu stiu daca l-a amintit cineva pe Belmondo... ;)

    ReplyDelete