Friday, August 10, 2012

Postări despre nimic


Noaptea asta am cam bântuit pe net. Printre si prin bloguri. De nesomn. De curiozitate. Fac cercetari, fac comparatii.  Imi exprimam candva un gand, pe la inceputurile mele in ale blogging-ului, cum ca blogosfera e fascinanta. E adevarat, inca o consider asa. Pentru ca in spatele blogurilor sunt oameni, unii foarte talentati. Altii...as zice ca atunci cand s-o-mpartit talentu', fost-au ei dusi la lucru...ca sa parafrazez niste versuri ale unui faimos cantec. Altii au fost plecati si cand s-a-mpartit limba româna. 
Ca si o padure, are si blogosfera ramurile sale vestede. Unele se usuca definitiv, altele raman mult timp in starea de vested.

Tot facand "radiografii" blogosferice (e drept, nu le fac din noaptea asta, ci de mai mult timp) am ajuns la niste concluzii. Nu stiu, de pilda, ce inseamna si ce rost are un blog unde cca. 80% dintre postari sunt clipuri de pe YouTube. Aproape niciodata insotite de un gand personal. Adica macar daca ar exista un aport calitativ-informativ la acele postari-clip... Nu exista nimic, nada, nothing. Ceea ce nu inteleg este obstinatia oamenilor respectivi de a avea un blog. Un blog prin care sa exprime ce? Nimic. Nu poti exprima ceva prin nimic. Daca apare cate un gand personal, si acela este de o intransigenta, intoleranta si uneori chiar incoerenta sau monstruozitate greu de accepatat, de inteles. 

Apropos de intoleranta si monstruos, am intalnit bloguri fascistoid-schizofrenice. Unele cu simpatii fasciste declarate, altele aflate, pe undeva, pe la limita patologicului si chiar și-și. Comportamentul deviant pe blog si din afara lui demonstreaza asta mai mult decat e necesar. Daca ajung in asemenea locuri, citesc cate ceva, suficient sa ma oripilez bine, fiindca-s curioasa si nu ma multumesc doar cu titluri de postari. Ingrijorator mi se pare ca-i vorba despre persoane foarte tinere. Recunosc, in prima faza sunt tentata a intra intr-o polemica cu The Owner, sa-l trag de urechi ori sa-l intreb daca are vreo explicatie despre ce face el acolo ori ce crede ca face, dar mai am inca ceva minte in cap incat sa stiu ca ar fi un demers inutil.

Intre timp am fost sa iau doua lingurite cu dulceata de visine si sa beau un pahar cu apa rece-rece. Mi se strepezisera dintii de atata "talent" si "normalitate".
Ar mai fi prin padure si cate un pom laudat. La care, asa cum spune si proverbul, e bine sa nu te duci cu sacul. Cel putin in unele zile... Nu de alta dar risti sa citesti pe o pagina intreaga cum s-a facut de s-a plictisit X de chiar X insusi si n-a mai avut timp si chef de blog, intreaga blogosfera avand grav de suferit...

10.08.2012, ora 06,20

46 comments:

  1. Nu de puţine ori şi postările "despre nimic" au farmecul lor. Te fac să cunoşti pe cei care se ascund în spatele lor. Mai trist este când "oameni cu carte" postează despre nimic. Nu pe bloguri, ci pe reţele de socializare. De la ei învaţă şi cei cu "carte mai puţină".

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Neata, Liviu!
      Cand spun "nimic" eu chiar despre nimic vorbesc. Nu postari in care se bate asa, apa in piua, acelea sunt relativ OK si chiar comunica ceva. Fie si lipsa completa de inspiratie. De care insa nu cred ca ar trebui sa aflam cu totii ;)
      Daca vreau sa vad clipuri de pe YouTube nu ma duc acolo? Si acolo vad ce vreau eu.
      Despre oamenii aceia...ai dreptate...proaste exemple!

      Delete
  2. Apropo de asta... am gasit odata blogul unei fete care parea cel putin drogata bine, injuraturi, dorinte sexuale, cuvinte fara inteles, ... M-a ingrozit, mai ales ca in urma avea articole destul de bune.
    Rar mai trec pe la pomii laudati, pentru ca mare lucru nu este de vazut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La tipa aia, parea sa fie acelasi stil? Pentru ca am descoperit si bloguri copy-paste... De ici-de colo, usor modificate textele...Ca o colectie, dar cu semnatura proprie ;)
      Poate ca era chiar cum ti s-a parut. Ori isi pierduse complet busola.
      Pomii laudati credeam ca numai eu ii ocolesc. Inseamna ca n-am luat-o razna.

      Delete
    2. Era acelasi stil, dar fata sigur nu era in toate facultatile mintale cand a scris acel articol. Nu am mai intrat de atunci si nici nu mai stiu cine era.
      Nu, nu ai luat-o razna. Se face prea mare caz de anumiti pomi, care de fapt nu spun nimic. In schimb, printre cei noi gasesti de multe ori articole care iti aduc bucurie in suflet.

      Delete
    3. Multe surprize placute printre cei noi, ai dreptate. Eu am mai scris odata un articol despre blogosfera, poate prin martie...e mult de atunci, si exact acest aspect il mentionam.

      Delete
  3. Bine punctat Elly, desi ma simt si eu cu musca pe caciula, cum s-ar spune, pentru ca si eu postez despre nimic, dar din varii motive nu ma pot exprima mai clar.
    Nu stiu ce si cum ai citit si peste ce ai dat. Dar stiu ca mare e gradina Domnului.
    Dar in mare stiu la ce te referi.
    Ai spus tot, si ai relatat foarte bine, clar si concis.
    Vorba lui Liviu e mai rau cand oameni, formatori de opinie publica, posteaza nimic despre nimicuri, extaziind fanii ori bagandu-i in ceata de tot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu vizitez astfel de bloguri decat ca atunci cand mergi la parcul de distractii, in Casa groazei.
      Asemenea bloguri nu fac parte dintre cele pe care comentez. Deci, nu-ti mai face griji :)
      Multumesc!

      Delete
  4. Adevarat, foarte adevarat. Nu stiu, probabil asa e la moda ... "hai sa deschidem blog!" si atat :))) ... dupa aia, nu mai facem nimic. Eu de obicei detest efectul asta de turma si nu mi se pare normal sa fac ceva doar pentru ca are cutarescu sau cutarescu. In fine ... e greu sa tii un blog zilnic daca o faci doar pentru "a avea".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acum cateva luni cunosteam pe cineva care deschisese succesiv trei bloguri. Dupa ce il inchidea pe anteriorul :)) Adica nu coexistau, cum se intampla in unele cazuri.
      E sigur o moda. Si despre asta am scris....in luna ianuarie, dar mi se pare ca e acum un veac :))

      Delete
  5. Se spune ca daca nu îti place un blog treci peste si nu revii!! Exact ca la televizor, nu îti place emisiunea..... Asta e..... poti afirma, "Mare ti-e blogosfera Doamne si multi...."
    O zi frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este. Insa pe cateva am mai revenit de doua-trei ori, din anumite motive, principalul fiind acela de a vedea daca se mentine "linia".
      Multumesc, Minnie! La fel!

      Delete
  6. Ştii cum e şi cu blogosfera asta? Ca într-o grădină: şi flori multe şi frumoase şi legume gustoase, dar şi buruieni ţepoase, plante urât mirositoare şi tot felul de alte lucruri. Alegi să te iţi la ce-ţi place, iar ceilalţi...să le fie de bine! Mai rău mă supără cei care dau năvală în "casa" omului, apoi tot ei fac pe nebunii acolo, uitând de bunul simţ pe care trebuie să-l aibă orice om educat.

    Numai bine îţi doresc şi să găseşti numai "flori" frumoase în călătoriile prin blogosferă! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai facut o comparatie foarte plastica, Alex! Si foarte potrivita.
      Inca nu mi s-a intamplat sa navaleasca peste mine persoane lipsite de bun simt. In fine, as zice ca au mai fost cateva comentarii ciudatele, total pe dinafara fata de subiecte, dar nu le-am luat in seama.
      Multumesc. Ar fi minunat sa fie asa. :)

      Delete
  7. Ai dreptate. Cum fiecare om este ciudat in felul lui, asa si fiecare blog :)). Vorba lui Minnie, intri, vezi despre ce este vorba si daca nu-ti place, asta este, nu mai revii. Acum depinde si de fiecare ce vrea sa citeasca. Or avea si blogurile mai ciudate cititori, cine stie...App, nici eu nu inteleg pe cei care trantesc un clip de pe youtoube, asa fara nici un rand scris...dar...fiecare cu ciudateniile lui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, diversitatea e mai mult decat fireasca.
      Nu, ma refer la bloguri pe unde, de fapt, bate vantul. Nu le citeste aproape nimeni si, cu toate astea, oamenii respectivi se incapataneaza sa posteze clipuri pe banda rulanta. Sau cate un articolas indigest. Astea ar fi cele mai inofensive, caci nu fac rau nimanui.
      Mai mare problema e cu celelalte...cele cu ideologii...

      Delete
  8. Nu prea mai am timp sa "bantui" pe alte bloguri! O sa vezi tu de ce ! :)
    Si eu cred ca este o "moda" sa ai blog. Eu l-am facut numai pentru a prinde curaj. Totdeauna sunt nemultumita de ceea ce fac.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astept sa vad de ce ;)
      E sigur o moda! Eu l-am facut dintr-un cu totul alt motiv, nici pentru curaj, nici pentru a ma imbogati. Aveam nevoie sa pot vorbi. Fie chiar si doar pentru mine.
      Lasa, ca mai ai tovarase, nemultumirea ma caracterizeaza si pe mine :))

      Delete
  9. Citez: ”Nu stiu, de pilda, ce inseamna si ce rost are un blog unde cca. 80% dintre postari sunt clipuri de pe YouTube.”
    Acele bloguri nu exprimă absolut nimic, sunt sortite eșecului chiar și atunci când vorbesc, printre picături, doar despre alți bloggeri. Bloguri de bârfă, ca să acopere acel neant de 20 % în care ar fi intrat alte preluări de pe youtube….Bloguri care, din lipsă de subiecte sau viață personală a proprietarului, pun etichete unor oameni doar sub influența spuselor altor inși, sau doar pentru că nu gândesc la fel ca ei. Ținta lor sunt blogurile și oamenii care scriu lucruri originale, care postează creații propri și pe care nu-i interesează preluările de pe youtube sau denigrarea altor bloggeri.
    Bună postare, dragă Elly! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Mirela, dar se cheama ca sunt bloguri. Acum multa vreme deja, adica vro jumatate de an in urma, ma miram de alte bloguri, cele doar cu imagini postate, imagini de femei...mai mult sau mai putin dezbracate. Tot o mare mirarea aveam si inca am si in acea privinta.
      Cei despre care vorbesti sunt in zona aia, a patologicului. Eu ma ghidez dupa vorba aceea care spune ca "fiecare pasare pe limba ei piere".
      Multumesc.

      Delete
  10. Citat: ”...blog unde cca. 80% dintre postari sunt clipuri de pe YouTube”...”Daca apare cate un gand personal, si acela este de o intransigenta, intoleranta si uneori chiar incoerenta sau monstruozitate greu de accepatat, de inteles.”

    Nu am nimic de adăugat, este exact ceea ce se întâmplă, sau s-a întâmplat.
    Bloguri iscate din frustrări, neșansă, singurătate, inutilitate, lipsă de sens, răutate și poate boală psihică gravă. Să fim atenți! Noroc că mai există și justiție.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun venit pe blogul meu, Xaba! :)
      Ai dreptate, oamenii aceia platesc, intr-un fel sau altul. Nu-ti face probleme. Toate motivele acelea pe care le enumeri sunt reale, multi recurg la a-si face un blog din unul din acele motive, unii poate din mai multe cumulate. Zona blogosferei este una libera si e bine asa. Timpul insa cerne.
      Numai bine!

      Delete
  11. Şi blogurile, ca şi persoanele de pe stradă. Unele au ce spune, altele n-au, altele repetă etichete reţinute nu se ştie pe unde... Mai obosit, ajung doar pe blogurile care spun ceva constructiv. E drept, şi pe acelea mai rar, din pricina concurenţei FB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dar de ce sa mai faci un blog pentru asta? Aceasta e intrebarea. Daca nu ai mai nimic de spus...nu-i mai bine sa taci in continuare?
      Vania, stiu ca tu ai o viata mai bogata pe FB :)

      Delete
  12. Eh, din păcate pentru mulți, blogul a devenit un accesoriu, folosit că așa e moda, ba mai mult unele firme la-angajare te-ntreabă dacă ai și blog. :lol: Metrogay-ii, legumele de mall-uri se-ntrec lăudându-se care are blog mai bengos șamd. :lol: "Nu ești în trend dacă nu ai o mașină, un lap', o amantă și-un blog", circula nu demult pe facebook. :lol:
    Asta e, societatea se exprimă iar temperatura culturii o putem lua nestingherit, având acces gratuit, moca, fără multe restricții.
    Ar fi fost bine ca unii să fi experimentat nițel un jurnal personal scris cu stiloul, măcar cu creionul abia după aceea să-și creeze blog.

    Mi-a plăcut cum ai "luat taurul de coarne"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta n-am mai auzit! Sa fii intrebat la angajare daca posezi blog :)) Poate in cazul celor ce-si cauta job-uri in zona mass media, nu? Caci nu cred ca in domenii ca juridic, medical, tehnic sa te intrebe cineva daca ai blog.
      Iar lauda aceea despre care spui...prefer sa n-o calific.
      Da, totul e inca foarte liber in blogosfera. Tare mi-e teama ca in cativa ani s-ar putea schimba situatia si sa ne amintim de romantismul vremurilor de acum. Vorbesti de lucruri sfinte :) Unii nici macar nu au scris cu stiloul sau creionul vreodata, dar sa mai si scrie ceva literar, sau, ma rog, inrudit.
      Merci, Tury!

      Delete
  13. Replies
    1. Diversitatea e cat se poate de fireasca si de dorit, caci ea face sa fie vizibila valoarea si sa satisfaca gusturi cat mai variate. Dar sa aiba o oarecare valoare.

      Delete
  14. Blogurile sunt o infatisare virtuala a celor care le posed. Noroc ca avem puterea sa facem o selectie :), la fel ca in viata, cu prietenii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Corect, sunt imaginea noastra in oglinda. Mai aproape sau mai departe de realitate, dupa cat de mult fard s-a folosit.
      Selectia trebuie facuta. De aceea citesc, cand si cand, tot felul de bloguri, din toate categoriile. Caut lucruri care sa-mi spuna ceva, oameni care sa aiba talent. Dar gasesc si ciudatenii.

      Delete
  15. Fiecare cu ale lui...eu prima impresie despre o persoana(de aici din blogosfera) mi'o fac citind unul dintre articolele de pe blog..si dupa daca ajung sa vorbesc in privat (mai mult sau mai putin) imi aprob sau dezaprob prima impresie. Unul dintre blogurile plictisitoare este si al meu...pentru ca inspiratia ma cam ocoleste:)) Si trebuie sa recunosc ca am si eu o categorie intreaga (am depasit 40 de articole) "..." in care pun imagini cu text sau clipuri de pe youtube ...dar nu stiu daca o sa ma crezi sau nu:)) dar aia este cea mai persoanal (sentimentala) parte a bloglui meu pentru ca majoritatea(exceptie 1-2) articolelor alea ii sunt dedicate unei singure persoane..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu la fel, Raluca, dar nu ma multumesc cu un articol. E nevoie de mai multe ca sa imi consolidez o parere. Uneori, dupa un timp, mai verific ce s-a intamplat cu unele dintre "descoperirile" mele. Am suprize placute dar si la polul opus.
      Nu am incriminat postarea de clipuri. Dar pur si simplu exista bloguri unde gasesti aproape doar asta. 80-90% din postari, ceea ce nu cred ca acela se numeste blog. Poare sunt prea pretentioasa eu...

      Delete
  16. Ai multa rabdare sa citesti mai mult de trei randuri pe blogurile de psihopati. Si eu navighez la nimereala pe bloguri, incerc sa descopar cat mai multe compatibilitati si lucruri placute sufletului. Deja am inceput sa am bloguri favorite, unele chiar creaza dependenta.Daca e moda sau nu, inca nu mi-am dat seama dar nu inteleg de ce ti-ai facut blog daca postezi cam o data pe luna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai nu am cum altfel sa ma conving ca oamenii aia au o problema. Citesc pentru ca sunt lucruri despre care nu-ti vine a crede ca cineva le arunca in spatiul public. Iar blogurile despre care vorbesc eu sunt unele ignorate de fapt de toata lumea...doar "patronii" lor sint mandri de ele :) Si de ce ceea ce arunca ei pe acolo.

      Delete
  17. Ce pot spune, pana acum am dat doar de bloguri frumoase, ici-colo cate unu' mai ciudat... :D multa rabdare ai:D:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai avut noroc. Nu am multa rabdare nici eu si nici timp. Dar in cate o zi se mai intampla sa am curiozitati :)

      Delete
  18. Eu am mers mai departe si m-am intrebat ce rost au blogurile unde se posteaza doar poze de pe net si poezii ale marilor clasici. Apoi am inteles ca lumea intra cu placere si le comenteaza pentru ca il plac pe proprietarul blogului. Cel mai important lucru e sa te faci placut, admirat, iubit de oameni. Ca indiferent ce postezi intr-o zi, ei sa vina la tine si sa scrie, sa comenteze chiar si la un clip de pe youtube, chiar si o poezie a lui Alecsandri. Sunt multe astfel de bloguri si acei oameni au succes imens. Eu cred ca ei sunt adevaratii invingatori in blogging, nu cei care scriu chestii interesante, din suflet, care le apartin 100%, dar pe care nu-i citeste nimeni. Sau aproape nimeni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acelea sunt o cu totul alta categorie. Sunt ale unor oameni, cred eu, foarte sensibili, care si-au creat o comunitate a lor, in care cu totii se simt bine, se intalnesc acolo ca prietenii la o cafea, postarea respectiva fiind mai mult un pretext. Cunosc cateva astfel de bloguri dar nu despre ele este vorba in articolul meu. Si nu, nici aceia nu-s chiar niste castigatori. Stii de ce? Pentru ca ei aduna acolo persoane care doar pe acolo se invart, adica in aceleasi cercuri si care spun in fiecare zi aceleasi lucruri, fara multa variatie. Daca apare cineva care spune altceva...nu face acolo multi purici. Viata acolo, din punctul meu de vedere, e cam plictisitoare. Am analizat si acest gen de bloguri.
      Insa blogurile despre care vorbesc eu in postare, nu au vizitatori, Nice :) Ele sunt ca niste frunze in vant, chestiunea de supravietuire se pune pentru ele in fiecare clipa. E sigur ca nu vor supravietui. Nu se bazeaza pe nimic.
      In timp, tot cei care scriu lucruri interesante si originale vor castiga. Pot pune pariu. :)

      Delete
  19. Elly, risc sa te supar, dar trebuie sa zic, doar ma stii ca o spun pe sleau :))
    Astfel de analize sunt cam greu de facut chiar si dupa vreo 2 ani de blogging, eu de altfel abia dupa vreo 3 ani am reusit sa gasesc explicatii logice si sa inteleg ''cine, ce, de ce, unde, cand cum'' :)
    Oamenii in online, oamenii ce vin in online, sunt de regula oameni ce au dificultati in lumea reala, dintr-un motiv sau altul, recunoscut de ei sau nu! Mare parte dintre cei ce-si creaza un blog o fac pentru a descoperi daca mai este cineva ca ei, in spirit si gandire! Cealalta parte a celor ce concep un blog, o fac cu gandul unei, naive, imbogatiri rapide!
    De regula, bloggerii, la inceput, pornesc cu fotografii si clipuri, tocmai de teama de a nu zice ceva gresit, apoi cu timpul vor incepe a aseza pe coala virtuala cuvintele, gandurile! Mare parte din acestia se vor dovedi pe parcurs bloggeri valorosi, lideri de opinie! Mai sunt si altii, tupeisti de altfel, care pornesc scriind articole can can, articole defaimatoare, articole in care se cearta si critica pe toata lumea, evidentiind faptul ca in Romania, liderul de opinie este considerat cel cu functie sau cel ce striga cel mai tare(si se mai cearta si cu toata lumea)!
    Ma opresc aici, nu de alta, dar probabil voi scrie articol in comentariu :)) insa subliniez, multi dintre cei ce sunt la inceput in blogging apeleaza la clipuri video, fotografii si alte mici pasiuni, doar pentru a masca timiditatea, doar pentru a face primii pasi intr-o lume complet necunoscuta lor! Iti pot da cel putin 100 de nume, chiar acum, de bloggeri ce la inceput publicau doar clipuri si fotografii in articole iar dupa nici 2 ani, fac blogosfera sa se invarta, fiind adevarati lideri de opinie!
    Nu contest, exista si exceptii de la regula, evident ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ai de ce sa ma superi, Liviu :) Ma cunosti mai bine decat atat.
      Nu cred ca iti trebuie doi ani de blogareala ca sa iei pulsul blogosferei. Toate ideile pe care mi le-am format, inca de la inceput, nu mi le-am schimbat mai deloc pe parcurs, ceea ce inseamna ca mi-am format din start niste pareri detul de corecte. Iar in articolele mele mereu am exprimat opinii pe cat posibil pertinente, pe cat mi-a stat in putere, chiar daca uneori am gandit ca sunt dura si am ezitat sa public in primul moment. Chiar eram dura insa oamenii au inteles, caci se pare ca am gasit acea cale sa ma exprim ca sa ma fac inteleasa. Se intampla sa existe si pareri divergente de ale mele si este foarte bine, caci nu public articole pentru a vedea daca cei din blogosfera ma aproba. Nu acesta este scopul. Niciodata.
      Da, probabil ca multi dintre cei ce intra in lumea blogurilor au oarecari probleme: de adaptare, probleme personale, probleme de personalitate.
      Am fost si eu blogger incepator, nici nu credeam ca voi sta prin zona mai mult de 2-3 saptamani. Dar niciodata n-am gandit ca la inceput trebuie sa public clipuri. Sau vorbe deja spuse de altii. Nu mi-a fost niciodata teama de a spune lucrurilor pe nume. Fara a jigni, fara a incerca sa deranjez, pentru ca asa cum mie imi place sa fiu respectata, la fel consider ca trebuie sa respect pe ceilalti.
      Ti-am citit articolul. E a N-a oara cand constat ca articolele mele genereaza alte articole. Ce satisfactie mai mare pentru un blogger? Eu cred ca nu exista alta. As vrea sa vad si eu acele 100 de nume de mari lideri in blogosfera. Ma cam indoiesc insa ca sunt atat de multi oameni care au inceput bajbaind si balbaindu-se si apoi au devenit niste repere. N-am gasit pana acum multe bloguri care chiar sa faca blogosfera sa se invarta. Poate sunt eu prea noua pe aici :)
      Problema este ca articolul meu vorbea despre cu totul altceva. Nu neaparat despre incepatori.

      Delete
  20. Frumos articol Elly!!
    Eu ce sa zic, nu prea umblu pe bloguri, asa ca nu pot avea o parere. Blogurile dragi mie le-am selectat stiu exact ce caut iar daca din intampare ajung pe undeva, din primele 2 randuri citite imi dau seama daca e pe gustul meu sau nu! In rest, fiecare face cum considera...te ppoopp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banuiesc ca avand ca pasiune fotografia nu umbli pe foarte multe bloguri, mai ales din acelea la care fac eu referire. Si faci bine. Nu ai avea ceva de castigat. Eu sunt poate o idee mai curioasa si de aceea mai fac cercetari de genul celor amintite.
      Multumesc mult. Te pup si eu!

      Delete
  21. tanti, mi se pare mie ca matale inca mai bati campii :)) dupa doar cateva luni de blogarit ai invatat asa de multe incat poti sa emiti astfel de teorii sau vorbesti si matale ca sa te afli in treaba? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Desi as fi putut sa ma cobor la nivelul tau, n-o fac. Iti raspund doar ca sa iti comunic ca aici se discuta civilizat. O zi buna.

      Delete
  22. Și eu care credeam că-s singurul masochist....:)))
    Ai răbdare de Sisif și nervi de oțel don'shoara dragă dacă servești plimbări prin astfel de locuri, în care ai și tăria să poposesti îndeajuns încât să citești texte...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu esti, stai pe pace! :))
      Se pare ca am. Vad si citesc destule. Nici macar nu scriu despre toate. O referire mai voalata e suficienta. Cine stie citi, intelege ;)

      Delete