Thursday, June 27, 2013

Aventuri prin București, în căutarea laptelui



Cum deja ați aflat, marți, adică pe 25 iunie, Campania Danone - Drumul laptelui a ajuns la final. A fost o campanie frumoasă, cu mult mai frumoasă decât mi-am imaginat atunci când mi-am depus candidatura la BlogalInitiative.

Punctul terminus al campaniei a avut loc la sediul Danone. De la început mi-am dat seama că voi avea o problemă să ajung. Întrebasem anterior și primisem niște indicații parțiale. Apoi Google m-a mai ajutat și el cu tramvaiul 21 dar nu complet, fiindcă nu putea să mă ia de mână să mă ducă chiar acolo.

Prin pasajul pietonal Obor am ajuns la linia tramvaiului 21 după ce am primit indicații verbale de la un tânăr foarte simpatic ce-și păștea păzea câinele și se juca pe un android. N-a știut nici el de unde să iau bilete de tramvai așa că m-am plimbat prin pasaj o dată în plus. În tramvai o doamnă amabilă s-a oferit să mă ducă la Danone. M-a dus undeva dar nu unde trebuia. Am întrebat, mi sa spus că trebuie să mă întorc și să merg pe strada Nicolae Cânea. N-am știut că așa se scrie până n-am văzut pe tăblița indicatoare. Pe internet scria Canea. 
N-au fost probleme decât cu canicula căci era aproape de ora 14. Am ajuns mai bine singură. Până la 14,30 mai era timp suficient.

De la recepție mi s-a dat ecusonul cu nr. 13 (!) și am fost direcționată unde trebuia. Am avut plăcerea să cunosc mulți bloggeri despre care știam doar de pe net dar și unii despre care nu știam. De acolo s-a coborât în sala alocată evenimentului, undeva la parter. 

Peisajul conținea masa juriului, masa căpitanilor de echipe, ecran de proiecție, microfoane, camere de filmat, scaune pentru noi toți...și niște pișcoturi platouri cu gustări pentru toți participanții. Multe fructe, produse Danone, apă, cafea, covrigei, saleuri. Prilej de socializare. Ocazia de a ne cunoaște unii cu alții am fi putut-o folosi și mai bine dacă timpul ar fi fost mai generos. 
Dar maestrul de ceremonii Chinezu ne-a chemat repede la ordin. A vorbit despre campanie, a prezentat juriul (Cristina Băzăvan, Florica&Zicu, Cristi Manafu) apoi pe căpitanii de echipe (Ruxandra Predescu, Oltea Zambori, Valentin Bosioc). 

Prezentarea juriului (foto personală)

A dat apoi cuvântul Ancăi Stroe care ne-a mulțumit călduros tuturor pentru implicarea în campanie. 

Anca Stroe - Danone (foto de pe pagina FB a Blogal)

A rulat și un mic film cu noi, bloggerii plecați pe drumul laptelui. Cam 01:45 minute, ceva scurt. 
Și apoi fiindcă "e treaba serioasa aicea, degeaba vi se pare altfel", cum a zis Chinezu, s-a dat startul ultimei etape: prezentarea evenimentelor prin ochii fiecărei echipe.

Ruxandra a vorbit despre echipa DanoneNatur, din care am făcut parte eu, Mihai Motrescu și Valentin Mezo.  A spus că speră că această campanie a demonstrat că toate produsele Danone sunt Natur-ale. Apoi, ca singura reprezentantă prezentă a echipei noastre, mi s-a dat cuvântul. Mi s-a spus s-o fac pe scurt, probabil fiindcă destul m-am dezlănțuit pe blog. Era o glumă, faptul că am scris mult și implicat despre campanie a fost foarte apreciat. Fără exagerare.

1 - Foto de pe pagina FB a Blogal                                            2 - foto personală

Asistența a fost vrăjită. Glumesc din nou dar ținând cont că am vorbit pentru prima dată la un microfon cred că am făcut față onorabil. Cel mai bine puteți vedea live ce am vorbit aici, unde este postat filmul evenimentului. Căci, ca la orice eveniment care se respectă, totul a fost filmat. Prestația mea începe de la minutul 12:30 până la minutul 16:50. Puțin. Foarte puțin, ca să parafrazez o reclamă actuală.

A început apoi susținerea echipei sale Oltea Zambori. Toată echipa sa, numită Zavaioro, a fost prezentă: Valerică Crintea, Robert Cadar, Gramaticu Ioana împreună cu fetița ei.  
Vali Crintea a stârnit zâmbete și chiar hohote de râs fiindcă a concluzionat simplu și natural: "Sunt țăran. Imi place!" 

1 - foto personală                                                         2 - Foto de pe pagina FB a Blogal       

Vali a avut norocul să locuiască foarte aproape de fermă, la circa 30 de km. Tot ceea ce a spus puteți, la fel, vedea în filmul evenimentului. 

Al treilea căpitan, Valentin Bosioc, a vorbit despre echipa sa, Echipa câștigătoare. Așa s-a numit echipa lor adică: Anamaria Ghiban, Spanac și Diana Andrei, care n-a fost prezentă. 

foto personală

Juriul, "ăștia răi, care respiră greu", cum a glumit Chinezu, a fost lăsat să delibereze. Nu prea mult. Între timp ne-a vorbit puțin Marius Matache

Juriul deliberează - Pagina FB a Blogal

Clasamentul, anunțat de către Cristina Băzăvan, a arătat astfel:

Locul 3. Echipa câștigătoare
Locul 2. DanoneNatur
Locul 1. Zavaioro


Locul I - foto personală

La fel, puteți vedea pe YouTube, în filmul evenimentului, ceea ce a urmat după, adică felicitări, pupături, una-alta...apoi s-au făcut fotografii. 
Din partea Danone premiul pentru locul I este participarea, în calitate de consultanți, la următoarea campanie Danone.

Și o fotografie cu toate echipele și căpitanii:

Pagina FB a Blogal
Am folosit și fotografii proprii chiar dacă sunt mai slabe calitativ, fiind realizate cu telefonul, fiindcă țin la ele, fiind altele decât cele oficiale. 

Aici, filmul evenimentului. Vizionare plăcută!



17 comments:

  1. :) frumoasă experienţă!
    Nu-mi pot imagina cum a fost, dar la cât de impresionată eşti tu...

    Îţi stă foarte bine cu microfonul şi ai vorbit excelent pentru o "primă apariţie", să nu-ţi faci nici o problemă. Felicitări!

    Sinceră să fiu, nu am avut încredere în produsele Danone, de altfel nu mai fac parte din alimentaţia mea de ani buni... Deocamdată, încă mă abţin :)

    Mă bucur pentru tine.
    O seară frumoasă, dragamea!

    ps.
    mi-au blocat contul de FB (primul) :(
    mulţumesc pentru like-ul la cel de-al doilea :)
    am observat că se lucrează diferit, în funcţie des etările pe care le faci. La acesta, de exemplu, nu am decât un control superficial, după 20 de like-uri mai primesc ceva posibilităţi... nu ştiu exact care, voi vedea.
    Interesantă lumea asta, a tehnicii... :)

    Aaa, în weekend plec la Braşov, te rog frumos înscrie-mă tu la HW; am programat postarea.
    te pup, o seară liniştită!

    ReplyDelete
  2. a. Văzui filmul cu impresiile.Mi-a plăcut naturaleţea şi dezinvoltura celor prezenţi, şi totul a fost ca un mic balon de oxigen şi pentru mine...Mi-au plăcut chiar şi englezismele presărate în spaţiul mioritic... :)))
    b. Găsesc foarte interesante postările de pe blogul lui Elly pe aceasastă temă "Drumul laptelui" care este de fapt..."Calea Lactee". :))) Am rămas niţel uimit de partea de monitorizare asistată de calculator şi de mecanizarea în cel mai înalt grad.
    c. Recunosc că sunt de multă vreme un adept al iaurtului Danone.Este şi va rămâne majoritar în gama de produse similare pe care le consum.
    Numai bine şi "aventuri" (asemănătoare) interesante şi altă dată !

    ReplyDelete
  3. Ești grozavă, like paginii de pe Fb și mai ales ție, dar și inițiativei. Mie îmi place Danone și m-am săturat să li se tot găsească produselor cu etichetă defecte, oricum numai cei care se adaptează hranei de mâine au viitor, vorba asta n-am spus-o eu, dar sunt de acord cu ea. Și dacă-și închipuie cineva că așazisele ferme bio mai produc ceva curat se înșeală, iar asta pentru că apa însăși e afectată, etc, nu lungesc povestea.
    Așa că felicitări și ține-o tot așa, că-ți stă bine vorbind în public, ești arătoasă și sigur ai ce spune, se vede citind acest articol. Te îmbrățișez, să ai o zi reușită! :)

    ReplyDelete
  4. Felicitări pentru această experienţă frumoasă! Mă bucur că ai fost acolo şi că ne-ai povestit şi nouă!
    Numai bine îţi doresc! :-)

    ReplyDelete
  5. oooooo....pai eu voiam sa castigati voi! iti dai seama cate idei le dadeai la consultanta ???

    ReplyDelete
  6. grozav , imi plac lucrurile acestea !

    ReplyDelete
  7. Bravo, te-ai descurcat foarte bine!
    Cred că pasiunea de blogger trebuie să fie încununată cu astfel de experienţe!
    Te invidiez.

    ReplyDelete
  8. Felicitari!
    ai avut parte de o experienta inedita, si nu-i putin lucru sa particip la o asemenea campanie.
    am vazut si video-ul si mi-a placut in rest, emotiile sunt inerente, mai ales la prima aparitie in public
    asa ca, inca o data felicitari si succes pe mai departe

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Sunt cu Danone de vreo 2-3 ani, cand am condus un nepot din Ardeal la sediul firmei; am avut mana buna; nepotul e inca acolo; nu in Bucuresti, ci colector pe cateva judete

    ReplyDelete
  11. emotionatooooo! :))pe mine m-a impresionat faptul ca vacutele au loc pentru plimbari si relaxare...:). n-as fi crezut! si uite asa am raspuns si eu intrebarii prin prisma articolelor tale.. :)
    sa ai seara faina!

    ReplyDelete
  12. Foarte faina experienta!
    Eu intotdeauna am consumat produse Danone,, atat in Romania cat si aici. Chiar imi plac.
    La cat mai multe astfel de "aventuri" draga Elly!

    ReplyDelete
  13. Mă bucur că ţi-a plăcut participarea la toată aventura asta.
    Într-adevăr, rămâi cu amintiri frumoase şi mai şi înveţi ceva.
    Am văzut şi filmuleţul. Nu ştiu dacă voi eraţi pregătiţi pentru
    un discurs, dar v-aţi descurcat cu toţii, fiindcă aţi fost sinceri,
    n-aţi spus nimic de complezenţă. În scris, e altceva, îţi poţi şlefui
    spusele şi, în final, poate sună mai bine, dar nu la fel de emoţional.
    Totuşi, n-am înţeles cine şi ce a câştigat.

    ReplyDelete
  14. Nu iti sta rau la microfon :>

    ReplyDelete
  15. Pe mine, ca si consumatoare de Danone, m-a impresionat seriozitatea si profesionalismul cu care este tratata aceasta afacere. Fiecare stie ce are de facut, nimic nu este lasat la voia intamplarii. Iar animalutele sunt foarte frumoase si sanatoase. Nu e de mirare ca produsele sunt atat de bune, de calitative.
    Frumoasa experienta, iar eu sunt bucuroasa ca am aflat atatea lucruri despre Danone. :)

    ReplyDelete
  16. Curat profesionisti...felicitari elly...sper sa ajung si eu ca tine intr-o buna zi...

    ReplyDelete
  17. Te-am invidiat putin cand am aflat ca ai ajuns la fata locului, acolo unde incepe drumul cutiutei de iaurt pe care eu o mananc din trei inghitituri (dupa care mai deschid cateva), dar acum, dupa ce te-am urmarit in filmulet, te invidiez pentru ca ai avut ocazia de a sta atat de aproape de Nebuloasa si mai ales de Ruxa, care mie imi place foarte mult si careia ii datorez multe.

    ReplyDelete