Sunday, June 9, 2013

Un an de Poveste Parfumată




Acum un an, tot la început de cireșar, am avut o mare surpriză căci mi s-a făcut onoarea de a fi invitată să scriu pentru Clubul Poveștii Parfumate, club găzduit cu grație de Mirela, căreia îi mulțumesc pentru încredere. Am răspuns cu bucurie invitației primite dar și cu o emoție intensă cauzată de faptul că mă gândeam că s-ar putea să nu fiu la înălțimea așteptărilor. Prima poveste s-a numit "Un parfum aproape antic".

De atunci am scris câteva zeci de povești parfumate nelipsind niciodată de la întâlnirea săptămânală, apoi, de la un anume moment, bilunară. Am scris întotdeauna cu sufletul, dorindu-mi să ofer povești frumoase, atât membrilor Clubului cât și celorlalți cititori ai blogului. Dacă încă n-ați plecat de pe aici, de pe blog...pare-se că am reușit.

Vă mulțumesc tuturor celor care citiți aceste povești și nu numai pe ele!

Cu această ocazie am să fac o lămurire necesară, cred eu. Poveștile parfumate nu sunt advertoriale și nici povești cu circuit închis, destinate doar membrilor Clubului. Pot fi citite de către oricine și oricine este invitat, și chiar îmi face o deosebită plăcere, să comenteze dacă simte că are ceva de spus.
Am ținut la această precizare fiindcă, de-a lungul timpului, am simțit anumite rețineri.

Tot cu prilejul împlinirii acestui an de Povești Parfumate, voi crea pe blog o pagină specială pe care vor fi trecute numele tuturor poveștilor cu parfum, cu linkuri către ele. Lista va fi actualizată când voi publica noi povești.

Anastasia m-a întrebat
cum mi-a fost săptămâna și mi-a
 făcut plăcere să povestesc că mi-a fost
 îmbogățită cu această frumoasă aniversare .



19 comments:

  1. :) Mulţumesc, draga mea, mi-ai încălzit inima!

    De când te vizitez, ţi-am citit toate povestirile. La unele am simţit nevoia să comentez, la altele nu..., dar nu am pierdut nici una :)
    Mulţumesc că ai ajuns. Şi eu abia acum m-am întors acasă. Te îmbrăţişez cu mare drag, noapte bună!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Era asa, la modul general ceea ce am scris, Anastasia. Pentru ca simt ca faptul ca se vorbeste despre un parfum in texte pe unii dintre cititori ii face sa creada ca este reclama vreunui parfum. Si nici nu mai iau in serios povestea. Si am vrut sa afle asta, pentru ca povestile mele sunt toate reale sau pornite de la intamplari cat se poate de reale. Si e pacat sa nu fie citite. Caci chiar mai triste sau cu finaluri in coada de peste ele spun toate ceva.
      Am facut tot posibilul. Multumesc si eu! :)

      Delete
  2. Sper că nu voi fi acuzată de subiectivism, dar poveștile tale parfumate s-ar putea să fie cele mai bune scrieri ficționale (acum, e posibil să fie reale toate, dar sunt romanțate) de pe frumosul tău blog.
    Recitind prima poveste (Elly, îți jur că azi am povestit cu Maria, prietena noastră cu frumoasa casă de lângă pădure, despre Giordani, parfumul atât de drag ție, descris în prima poveste) e limpede că stilul tău s-a îmbogățit mult față de prima poveste, care rămâne plină de farmecul amintirilor!
    Spun un mare mulțumesc! Se pare că eu am trăit o săptămână a wow-urilor, trebuie s-o iau mai încet! Dar încă un mare wow și , ca de obicei, ești o mare doamnă pentru că te-ai născut așa și nu prea ai cum să fii altfel. Îți trimit o mie de îmbrățișări și noapte bună! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azi se împlinește un an de când particip la Happy Weekend! Și recunosc că m-am uitat datorită acestui articol al tău, dar sărbătoresc alături de tine această dublă aniversare. Să fie o coincidență?! Nu cred, e o întâmplare fericită!
      (Elly, ar fi bine să avem timp la Povestea Parfumată pentru o întâlnire bisăptămânală. E bilunară. :P)
      La mulți ani de participări cu sănătate și inspirație! :)

      Delete
    2. Ma am, mai am :) Si am mai spus-o: povestile scrise de mine, la povestea parfumata sau cu alte ocazii, nu sunt fictiuni. Poate ca era bine dar nu sunt. Ca am mai schimbat ici-col cate un mic detaliu, am mai schimbat nume si anotimpuri dar povestile sunt fie din viata mea, fie din ale celor din jur: prieteni, vecini, cunoscuti. Pe unele chiar le-am indulcit, fiindca viata e cu mult mai amara, mai trista.
      Cat despre prima poveste...in ziua aceea am vorbit despre participare, in ziua acea am si scris-o, in cea mai mare viteza, nici azi nu stiu cum. Nici nu stiam ce sa scriu. E mai mult o relatare. Pe atunci inca nu stiam exact cu ce se manca Povestea parfumata :)) Deci nu e chiar o poveste :)
      Multumesc si eu, Mirela! Am tinut neaparat sa marchez acest moment, important pentru mine. :)

      Delete
    3. :) Interesant ca te-ai gandit sa verifici acest lucru legat de HW. Nu m-as fi gandit.
      Ai dreptate, dar si aceasta postare am scris-o relativ repede. Dupa ce am postat povestea parfumata, am fost in gradina sa mai fac ceva si am revenit sa scriu rapid si despre aceasta aniversare. Din graba s-a strecurat o greseala :) Am reparat.

      Delete
  3. Acum am inteles mesajul tau! :))
    Fiecare a avut un început în aceasta luna, dar culmea e ca eu si cu Adelina ( http://adelinailiescu.wordpress.com/), chiar pe 9 Iunie am postat prima data!
    Sa ne fie la toate cu noroc si voie buna!
    pup Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai a fost in chiar aceasta saptamana, Minnie. Pe data de 3 iunie s-a implinit anul. Adica exact luni :)
      Asa e, sa fie bine! Te pup!

      Delete
  4. Din ce am văzut eu, toată lumea a înţeles că nu-i un cerc închis, în care vă jucaţi numai tu alte câteva alese, ci e pentru toată plebea. Felicitări că ai reuşit să scoţi atâtea poveşti, cu atâtea arome.
    Primul an a fost mai greu. De acum înainte, o să meargă uns, alte 52 de poveşti cu parfumuri grele. Şi apoi încă un an...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Nu pot tasta mai mult. Poate cu alta ocazie. La anul ;)

      Delete
  5. Da cine a spus ca e un cerc inchis? ;)
    Ar fi fost si pacat sa fie asa! Adica eu sa nu pot citi si simti parfumul povestilor?:)
    La cat mai multe povesti, Elly!
    Zi faina.sa ai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu eu ce scriu, Geanina. Stiu intotdeauna. Alfel n-as scrie ;)
      Multumesc mult! Sa fie!
      Zi faina si tie, draga mea! :)

      Delete
  6. :) Poate una dintre cele mai frumoase initiative online. Tineti-o tot asa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Poate era mai bine sa citesti povestea de acum. ;)
      Cea numita "In linistea ploii"... Si altele...
      Merci.

      Delete
  7. Bravos Elly. La cat mai multe povesti si in anul care se asterne in fata! - ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te invit sa citesti si povestea, nu doar articolul acesta. :)
      "In linistea ploii" e o astfel de poveste parfumata :)
      Bine ai venit pe aici! Si...iti multumesc!

      Delete
  8. Mi-a facut mare placere sa citesc povestirile tale.
    Felicitari si tine-o tot asa!

    ReplyDelete
  9. Cate talente pe aici...Felicitari draga mea, ma bucur ca ne farmeci mereu cu povestile tale parfumate nu numai in acest club, asa mereu:).

    ReplyDelete
  10. Daca as fi avut indrazneala de a accepta de la inceput invitatia Mirelei, as fi sarbatorit si eu acum un an de poveste parfumata. Nu este mare diferenta de timp... Este categoria mea preferata, as scrie in fiecare zi pentru Clubul povestii parfumate!
    Multi ani inainte!

    ReplyDelete