Friday, June 7, 2013

Mai există telefoane cu disc?



                  The Old Phone and The New Reflection               



==========================================================================

Postarea participă la provocarea "Reflexii în oglindă", propusă de SorinN.
Dacă dorești să participi, poți publica, într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip cu imagini tip reflexie, chiar și cea dintr-o oglindă retrovizoare.



26 comments:

  1. Se pare ca da, mai exista, cel putin in reflexia ta :) Culmea ar fi sa fie si functional... O seara minunata iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, inca mai exista dar am fost usor surprinsa :)
      De fapt telefonul e real, el nu e in reflexie. Reflexia e a peisajului. El e o reflexie, nu se vede prin transparenta ferestrei :)
      Multumesc. La fel!

      Delete
  2. Am gasit si eu unul zilele trecute cand am gasit si celelalte lucruri mai vechi, dar al meu cu siguranta nu este functional :)) Si acum realizez ca pe el am uitat sa'l pozez:-?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu n-am avut niciodata. Primul telefon al nostru a fost mobil. Nu glumesc :)
      Du-te de cauta-l! E deja un fel de obiect de muzeu :)

      Delete
  3. Am acasa un telefon din ala sa mai vechi, e functional, dar nu mai e folosit. A fost inlocuit si saracul prinde praful prin lucrurile neutilizate.
    Prima data cand am vazut titlul si imaginea, m-am gandit ca ai facut poza cu un telefon mai vechi, dar apoi l-am observat pe cel de dupa geam. Frumoasa reflexia, mai old asa.
    Te imbratisez. Sa ai o seara frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telefonul nu e in reflexie. El chiar acolo se afla, dupa geamul acela. E un fel de ghiseu sau un fel de mic loc unde exista probabil un ofiter de serviciu.
      Reflexia e chiar peisajul acela plin de cladiri :)
      Merci, Tina! Noapte buna! :)

      Delete
  4. ce moment ai prins!!! :) aproape ca uitasem de ele! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu nici eu cum de le prind.
      Poate fiindca sunt foarte atenta la orice e in jur :)
      Ma crezi ca si eu? De aceea mi-a atras atentia.

      Delete
    2. si doar nu au trecut chiar asa de multi ani de cand le foloseam!....

      Delete
  5. :)))))) este un muzeu? :)))
    o seara minunata iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu, este doar un ghiseu intr-o institutie :) Sau ceva asemanator cu un ghiseu ;)
      Merci, Carmen! :)

      Delete
  6. Există, precis. Îmi amintesc și-acum că-mi plăceau anumite discuri mai mult decât altele. Al meu, de-acasă, avea un disc de plastic tare, altele erau cu un disc transparent și sunau mai finuț... Hehehe, ce amintiri. Doamne, suntem bătrâne, Ellyyyyy!!!! :) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ca sa spun drept eu n-am avut niciodata. Primul meu telefon a fost unul mobil, o Motorola ca o caramida. De fapt acela a fost primul telefon din casa noastra ca fix nu se aproba :))
      Dar mai vedeam ici-colo cate unul. Totusi, de ani de zile n-am mai vazut unul pana la acesta. :)

      Delete
  7. a. Reflexia peisajului citadin cred că atinge 99 % din claritatea reală a acestuia.Geamul bun (bine curăţat, clar), unghiul bun, aparatul mic (voinic) dar bun, şi fotograful...aşişderea...:)))
    b. Ce vedem mai jos, e un vechi telefon de "INTERIOR", de care se serveşte portarul sau "ofiţerul de serviciu" pentru a suna la Birourile (Serviciile) din acea instituţie cu...ghişeu ! Acest tip de telefon datează de prin 1965...1970, şi e fabricat la "ELECTROMAGNETICA" Bucureşti.O mătuşă de-a mea are unul identic,roşu ca macul, montat prin anii 1970, şi este în uz şi perfect funcţional chiar şi acum
    c. Exact acum 50 de ani ni s-a pus şi nouă telefon.L-am dezafectat deja de vreo cinci ani, de când a plecat şi tata, dar (încă) merge perfect, îl ţin la mare cinste, la...vedere, că e de...epocă şi...de marcă : "ERICSSON" din ebonită neagră, cu disc metalic argintiu...
    ALO...ALO...Sper că m-aţi auzit! Seară bună !

    ReplyDelete
    Replies
    1. a. Ai deschis fotografia in fila noua? Cu click dreapta :) Ela rezolutia originala si poti vedea mai clar totul acolo. Aparatul meu face minuni, ma uimeste zi de zi :) Bine, oi fi fiind si eu de vina ;) :))
      b. Exact, un asemenea telefon este. Si cred ca ai dreptate, probabil ca acolo e un ofiter de serviciu desi nu se vedea pe nicaieri. Ma mir ca n-ai recunoscut locul :)
      c. N-am avut niciodata telefon fix, poti crede? Primul telefon a fost un mobil pentru noi. Trebuie sa pastrezi acel telefon, e destinat sa devina de colectie.
      Multumesc pentru comm-ul amuzant! :)

      Delete
  8. Macar nu i se strica butoanele.:)
    Si mie mi-ar trebui unul la fel!
    Seara frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ai dreptate, Angi. Dar si la acestea cred ca se defecteaza discul :)
      Multumesc, Angi!

      Delete
  9. Foarte faina imagine ....scuze, reflexie....Interesanta compozitie: nou si vechi, spatiu inchis si spatiu deschis, gri si mult verde. Imi plac mult de tot. Multumesc Elly si pentru urarile tale pentru Emilia ....esti o scumpa <3 Multi pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca mi-a sarit in ochi telefonul apoi am vazut ca se reflectau frumos si grupul de cladiri, si copacii :) Asa ca am apasat pe buton. A iesit perfect, fara repetitie :)
      Pentru putin draga mea, mi-a facut o mare placere sa descopar evenimentul si pe micuta printesa :)
      Te pup si eu!

      Delete
  10. Eu cred ca mai exista chiar si prin casele oamenilor. Imi aduc aminte ce chinuiala dracu era cand formai numarul. Cel putin la mine acasa discul se invartea atat de greu, ca se sucea si telefonul cu tot cu mileul de sub el....:))
    Zi faina sa ai!

    ReplyDelete
  11. Uite ca mai exista ! Mi-a amintit de telefonul din casa parintilor mei. Era bleu si atat de usor ca vene tot dupa degetul tau cand formnai o cifra. Da'era dragut ! Si suna, nu gluma, era imposibil sa nu-l auzi, orice ai fi facut.
    Frumoasă fotografie, Elly, cu mare valoare de amintire.

    ReplyDelete
  12. Eu am vazut chiar ieri, un nou trend al telefoanelor! Cu disc electonic! Imi pare rau ca nu am putut sa-l fotografiez, dar in magazin, cu atatea camere de paza, mi-a fost teama! :))
    Reflexia din geam e tare faina, forfota orasului! :))
    Zi faina azi, pupici Elly!

    ReplyDelete
  13. Habar nu am daca mai foloseste cineva astfel de telefoane, dar am vazut la o prietena un telefon mai vechi, din timpul razboiului. Elegant, cu o patina de vechi atragatoare... si scump, foarte scump.

    ReplyDelete
  14. Am facut si eu ieri o poza asemanatoare, dar dincolo de fereastra imensa aparea un calculator vechi(386 parca). Piesa de muzeu, ce mai! :)) M-am gandit imediat la jocul vostru cu reflexiile.
    Acum pana si batraneii au mobile. Chiar si cersetorii.:))

    ReplyDelete
  15. Da, Elly, mai exista, unul troneaza chiar la parintii mei acasa, si este al naibii de functional.... O sa-i fac o poza sa-l vada toata lumea, pe invechitul ala functional... :) Gata, va las sa palavragiti. Eu imi iau aparatul foto, cainele, rucsacul si o tai pe coclauri... Va aduc impresii de acolo cand ma intorc... Numai bine tuturor...

    ReplyDelete