Tuesday, June 18, 2013

Cel mai bun antivirus



De duminică după-amiază am făcut o mulțime de activități: dulceață, cules de vișine în continuare dar fără noroi, spălat și ales multe vișine, făcut  prăjitură cu vișine și compot, am fost la cumpărături, am plătit facturi, am cules din nou vișine și multe altele, unele pe care nici nu le mai țin minte.

De fapt, de atunci, am fost "ruptă de lume". N-am mai intrat pe blog. Nu neapărat fiindcă am avut foarte multă treabă ci pentru că am avut treabă cu System Care Antivirus. Un "foarte bun antivirus".

Nu-l știți? Să vă povestesc în câteva cuvinte, poate că vă va folosi. 
Duminică după-amiază, aproape de ora 17,oo tocmai eram într-o vizită, citind un articol pe un blog, când a picat Firefox închizându-se toate ferestrele. De regulă țin mai multe deschise. Îmi zic să le redeschid, obișnuită fiind cu Firefox care e cam fițos. I-am promis de mai multe ori că-l schimb dar am neglijat.

N-am putut să redeschid nicio fereastră. System Care Antivirus a început să-și facă treaba pentru care a fost creat. Chipurile sa scaneze totul și să detecteze virușii ca apoi să ceară să instalez varianta full, pentru o cât mai bună protecție.


Mi-am dat seama imediat că nu este antivirus ci virus deghizat în antivirus. Ca la bal mascat. Ce nu știu nici pînă acum, e de unde a aterizat pe la mine căci de instalat n-am instalat nimic de luni de zile. Probabil s-a agățat de pe vreun site. Deci am rămas blocată, n-am mai putut deschide Firefox, Firewall... 


Orice aș fi încercat să deschid îmi apăreau cele de mai sus. Am sperat că poate măcar m-aș mai putea juca cu fotografiile, să mai fac ordine prin noianul de imagini pe care le-am stocat în memoria laptopului. Da de unde! Nimic nu mai era posibil. Orice executabil era blocat de cum deschideam laptopul.


Deci nici să fac câteva print screen-uri cu virusul n-am putut. Camera foto însă nu și-a făcut probleme. 
Prin toată supărarea m-am amuzat când, chiar Măria Sa Google, era trecut pe lista răufăcătorilor.

De fapt scopul acestui virus este să te facă să crezi că ești infectat ca să încerci să instalezi "versiunea full". Pe bani, parcă 99,99 $/an. De fapt nu există niciun antivirus dar banii pot fi virați unde se indică. ;)
Am căutat să îl șterg acolo, unde își avea locația în programe, dar și asta a fost imposibil. Mi-am dat seama că poate doar intrând în Safe Mode aș putea rezolva ceva dar pentru chestiuni mai aprofundate există persoane mai pricepute ca mine fiindcă n-am vrut să mai stric și eu ceva în plus. I-am dat telefon unui amic despre care am mai vorbit cu o altă ocazie. Era duminică seara dar m-a invitat a doua zi să merg până la el cu laptopul. Cam avea idee despre ce virus vorbesc. 

Exact cum bănuiam, chiar din Safe Mode s-a rezolvat. O simplă ștergere a năzdrăvăniei din locația în care era a rezolvat problema. Veți găsi pe net întregi tutoriale pentru a scăpa de System Care Antivirus, care mai de care mai savante. De fapt interesate, fiind un mod de a recomanda programe antivirus. Cărora sunt sigură că mulți le dau curs, speriați fiind de infecțiile cu viruși.

I'm back in business! Începând din seara zilei de ieri (luni) dar abia după miezul nopții, am reușit să aștern aceste rânduri aici.


Postarea de sâmbătă lansa o provocare. M-am bucurat că steagul țigănesc v-a captat atenția. Aș fi dorit însă, la fel de mult, să încercați să ghiciți care era țara misterioasă căci nu era deloc greu.
Încă de la ora 11,06, sâmbătă, n-am mai răspuns comentariilor deoarece Mirela a fost prima care a găsit rezolvarea și o felicit.
Apoi s-au mai pronunțat, pe rând, că este vorba despre Danemarca: Minnie, Andreia, Traian Urieș, Nice, Mona. De asemenea, îi felicit. 
Vă ofer două imagini superbe din Danemarca:

Copenhaga - Bursa  - Sursa imagine

Muzeul Hans Christian Andersen - Sursa imagine

În încheiere, vă mulțumesc tuturor celor care m-ați vizitat în această perioadă neagră și vă rog să aveți înțelegere pentru lipsa mea de aproape două zile din peisaj.




25 comments:

  1. Eu folosesc Microsoft security essentials , este al lui microsft , are licenta atat timp cat este in valabilitate si windows . Cred , dau o sansa Microsft-ului sa isi apere slabiciunile , ei ar trebui sa le cunoasca cel mai bine ... ei sa ma apere :P

    ReplyDelete
  2. Scuzam lipsa din peisaj, asta pentru ca ai avut cu ce sa o motivezi....:))
    Ma bucur ca leptopul nu a suferit grave avarii si ca totul e ok.
    Zi faina sa ai!

    ReplyDelete
  3. Nici eu nu sunt prea fericita cand nu-mi merge calculatorul. Am trait clipe de cosmar intreaga saptamana trecuta din cauza firmei de cablu care mi-a inchis accesul la ambele calculatoare(ma rog nu are rost sa dezvolt, cert e ca am simtit ca iau foc, la propriu si la figurat, una e sa vrei tu sa faci o pauza de net, si alta e sa-ti fie impusa). Iar pretextul lor a fost ca au imbunatatit sistemul. Acum aparent mi-au dat voie dar nu stiu pentru cat timp...
    Asa ca te inteleg perfect, bine ca ai rezolvat problema, in legatura cu Danemarca ce sa zic, parca m-as duce pana acolo acum sa mai scap de arstia de aici. :P

    O zi usoara, fara probleme iti doresc. :)

    ReplyDelete
  4. a. Din raţiuni de fair-play, şi pentru respectarea adevărului, eu o rog pe Elly să mă şteargă a.s.a.p. (= as soon as possible) din lista celor care au recunoscut Danemarca, deoarece eu am crezut că e...Suedia.
    b. Păţania cu laptopul şi preţioasele informaţii referitoare la "depanare" îmi sunt de un real folos deoarece din trei calculatoare, două le am în..."carantină", iar unul dintre ele nu vrea să mai meargă cu nici un browser...Sper ca fiul meu să citească cele scrise de Elly şi să-mi repare şi mie "device"-urile încriminate.:)))
    Mulţumim pentru cele relatate, şi sperăm să vedem în curând şi cum arată dulceaţa de vişine !
    Toate cele bune !

    ReplyDelete
  5. Totul e bine cand se termina cu bine! :))
    Welcome back! ✿
    Zi fumoasa draga Elly!

    ReplyDelete
  6. Bine ca ai rezolvat problema cu virusul acela mascat, am auzit si eu ca nu e bine sa descarci antivirusi de pe net, ca cica ar fi de fapt virusi.

    ReplyDelete
  7. Ha! Minnie mi-a luat vorba " din gura" :-D
    Bine ca i-ai dat de capat si povestea e cu happy end!
    Sa ai zile frumoase pana la weekend si apoi sa petreci sfarsitul de saptamana in relax!

    ReplyDelete
  8. Elly, mă bucur că ești back in business. Oricum, tu lipsești motivat întotdeauna, nu tragi chiulul (joke!). E ok cu antivirusul, trebuie să te atenționeze, nu doar să te apere.
    Dulceață, yummy!Cred că e o minunăție. Știi, eu sunt geograf amator, înainte de arte plastice voiam să fac geografie, dar m-am răzgândit, hahaha, așa că pe teritorii de-astea sunt destul de la mine acasă. Danemarca, iată un loc unde n-am fost , dar mi-aș dori să merg.
    Draga mea, trimit soare strălucitor de la Cluj, abia sosită acasă, de la o bere cu merișor, rece și savurată lângă lac, minunăție! Mai și distrează-te, fată frumoasă! :)

    ReplyDelete
  9. Mă bucur că ţi-ai rezolvat problema.
    Sper că te-ai gândit la mine când ai făcut
    compot şi prăjitură cu vişine...

    ReplyDelete
  10. Bine de ştiut. Eu nu obişnuiesc să descarc programe antivirus de pe internet şi nu am mai avut probleme de genul de foarte mult timp. Probabil au avut efect vorbele tatei, care mereu mă bătea la cap să fiu atentă pe unde dau click. :))
    Bine ai revenit şi spor la scris!

    ReplyDelete
  11. Da, eu sunt maestra de ceremonii la agățat viruși. Îi culeg un-doi, mă înfig în OK cum văd câte-o atenționare, doar-doar va dispărea din drum. Iar Macho repară, că n-are încotro. :)
    Am întârziat și eu la vizita de weekend, iar pe când am ajuns se ghicise deja țara, deci n-am mai văzut rostul. Oricum, să fiu sinceră, nu aș fi știut, de nu căutam.

    ReplyDelete
  12. Elly, si eu mai iau cate un virus sau cate un antivirus fals, chiar daca sunt prieten bun cu computerul. Sfatul meu, foloseste Bitdifender sau Karspersky. :)Safe mode e meserias cateodata, dar sa vezi cand devine inutil si el cum e, nu-ti doresc.

    Bloggareala faina mai departe, nu lipsi foarte tare dintre noi. :)

    ReplyDelete
  13. Elly, si eu mai culeg cate un virus sau antivirus fals, chiar daca sunt prieten bun cu computerul. Eu iti recomand Bitdefender sau Kaspersky. Safe mode e baiat bun, dar sa vezi cand cedeaza si el, nu-ti doresc sa si simti asta... :)
    Bloggareala faina mai departe. Nu lipsi prea tare dintre noi.

    ReplyDelete
  14. Platforma ta de blogger mi-a dat o eroare prin care imi spunea ca postarea nu sa atasat. Imi cer scuze, poate stergi tu unul dintre comentarii, sunt aproape identice. :)

    ReplyDelete
  15. Anul trecut mi-a zapacit un trojan toate fisierele, nu stiu pe unde am clickait si deunde am luat. Desi aveam "un antivirus f bun" daca mai exista asa ceva, la cat de creativi sunt cei care viruseaza

    Noroc ca am inchis rapid magaoaia si mi l-a scanat, reinstalat windowsul cineva care se pricepe
    De atunci tot zic ca-mi iau un disc extern dar inca nu l-am considerat o prioritate sa investesc in el

    ReplyDelete
  16. Bine ca ai scapat de virusel... Eu nu stiu daca mi-as fi dat seama ce e.. ca la astea sunt cam pe langa...:D

    ReplyDelete
  17. Avast free license si Comodo firewall cu siguranta nu ar fi lasat niciun fel de malaware si/sau potential virus sa intre in sistem, sa-si faca de cap si sa se instaleze in browser.
    Dupa ce am incercat AVG, Avira, Bit Defender si paranoicele Kaspersky si Nod32, consider ca Avast e cel mai bun la raportul eficienta/resurse consumate. Iar Comodo fac cele mai bune firewall-uri programe de monitorizare traficul online.

    ReplyDelete
  18. Si eu folosesc Firefox dar am optat pentru o versiune mai veche a browserului pe care am personalizat-o
    Se intampla sa mai aveem si peripetii din acestea , cata vreme ave acces la net suntem vulnerabil in absenta unui antivirus performant.

    Bine ca ai reisoy sa iti pui aparatul in parametrii.

    ReplyDelete
  19. bine ca ai scapat de gandac! :)
    si eu am fost absenta de pe blog...but i'm back! :)

    ReplyDelete
  20. Elly, dar cum ti-ai dat seama ca este virus? Trebuie sa ii avertizez si eu pe baietii mei, sa nu se lase pacaliti daca li se intampla asa ceva.

    ReplyDelete
  21. :)) Eu sincer nici nu mai stiu ce antivirus am sau daca mai am...:)) Mi'am luat si eu teapa cu multe cam la fel ca tine, dar le'am dat de cap pana la urma dupa multi nervi. Si iti recomand Chrome in defavoarea browserului mozila, merge mai repede si consuma mai putine resurse:p

    ReplyDelete
  22. Eu folosesc http://emsisoft.ro si este ok

    ReplyDelete
  23. Salutare! Dupa parerea mea Kaspersky este cel mai sigur, dar ocupa cele mai multe resurse

    ReplyDelete